У Стемфорді відбулася зустріч робочої групи із впровадження Стратегії УГКЦ
  • Пон, 24/12/2012 - 16:52

Відбулася зустріч робочої групи програми УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»  на період до 2020 року з північно-американськими єпархіальними координаторами

 

17-20 грудня ц. р. у Семінарії св. Василія Великого у Стемфорді (штат Коннектикут)  відбулася зустріч робочої групи із впровадження програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» з координаторами єпархій УГКЦ Канади та США. Очолював та провадив засідання Владика Кен Новаківський, голова робочої групи. Засідання розпочалися привітальним словом Владики Павла Хомницького, єпарха Стемфордського, який побажав учасникам плідної праці у розвитку та оживленні душпастирського життя в наших епархіях. На цій зустрічі учасники обговорювали теми: поширення та популяризація пастирського послання Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», обмін досвідом з формаційних зустрічей зі священиками в епархіях, пасторальне планування парафіяльного життя та організація парафіяльних рад. На зустрічі у Стемфорді були присутні координатори з Вінніпегської Архиєпархії, Едмонтонської, Торонтської, Саскатунської та Нью-Вестмінстерської єпархій в Канаді та Філадельфійскої Архиєпархії, Чікагської та Стемфордської єпархії (США), а також участь брав о. Филип Сандрік, протоігумен оо. Василіян в США.

 

Учасники зустрічі обмінялися досвідом душпастирського служіння в єпархіах Північної Америки, висловивши сподівання на позитивні відгуки духовенства та мирян щодо розвитку та втілення програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

 

Джерело: www.edmontoneparchy.com