У Страсний четвер єпископ митиме ноги військовослужбовцям
  • Нед, 28/04/2013 - 21:41

2 травня військовий єпископ Михаїл Колтун здійснить Чин умивання ніг для військовослужбовців в екуменічній каплиці Архистатига Михаїла навчального центру Державної Прикордонної служби України, що у м. Великі Мости Львівської області.

 

В 9:00 год. буде відслужена Літургія Св. Василія Великого у парафіяльному храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці. Відтак в 11:00 розпочнеться Чин умивання ніг у каплиці на території військової частини.

 

У цьому молитовному заході візьмуть участь представники різних військових формувань, які виконують службу на території, яку охоплює Сокальсько-Жовківська єпархія. Владика омиватиме ноги одинадцятьом військовим та священику-капелану. Молитовний діалог Ісуса Христа з апостолом Петром (пор. Івана 13, 6-10) єпископ промовлятиме з військовим капеланом, який душпастирює у військовій частині в Великих Мостах.

 

Чин умивання ніг здійснює архиєрей за прикладом Ісуса Христа, який умив ноги своїм учням за Тайною вечерею. Зазвичай єпископ миє ноги священнослужителям, однак цього разу військовий єпископ, натхнений прикладом Святішого Отця Франциска, Папи Римського, який умив ноги в’язням, виявить знак пошани до тих, яким він безпосередньо покликаний служити.

Прес-служба єпархії

P. S. Фотографія з архіву