У Стрийській єпархії протягом Великого посту діятиме благодійна акція «Великопосна милостиня»
  • Пон, 27/02/2017 - 08:38

Упродовж часу Великого посту 2017 року, вірних Стрийської єпархії та всіх людей доброї волі, закликають долучитися до єпархіальної благодійної акції «Великопосна милостиня», яка буде продовжуватися увесь великопосний час, а зібрані кошти буде призначено для реабілітації учасників бойових дій на Сході України. До цього у пастирському посланні з нагоди Великого посту 2017 року Божого та проведення єпархіальної акції «Великопосна милостиня», закликав Преосвященний владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський. 

Суть благодійної акції «Великопосна милостиня» полягає в тому, що це не є звичайна збірка коштів, а цілковито звертається до великопосних практик людини. Якщо в часі посту людина свідомо постановляє відмовитись від чогось: якоїсь приємності, наприклад солодощів, припиняє палити цигарки, обмежує споживання якихось страв, тощо, тоді принаймні якусь частину заощаджених коштів може пожертвувати як Великопосну милостиню. Головною метою акції є солідарність сердець, щирий дар з мотиву любові до Бога та до тих, хто ради свободи нашого народу жертвував своїм здоров’ям, благополуччям, та готовий був скласти своє життя.

Усі бажаючі долучитися до «Великопосної милостині» зможуть скласти свої пожертви у спеціально обладнані для цієї акції скриньки в усіх храмах Стрийської єпархії.