У Стрийській єпархії проведено цикл науково-практичних конференцій «Християнська родина серед сучасних викликів українського суспільства»
  • Пон, 12/10/2015 - 18:24

10 жовтня 2015 року завершився цикл науково-практичних конференцій, які проходили у Стрийській єпархії з благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Єпарха Стрийського під гаслом «Християнська родина серед сучасних викликів українського суспільства». Науково-практичні конференції було проведено з 29 вересня до 10 жовтня 2015 року в Стрию, Жидачеві, Ходорові, Миколаєві, Новому Роздолі, Моршині, Городку, Комарно, Великому Любіні, Перемишлянах, Бібрці, Дашаві. В конференціях брали участь: духовенство, представники місцевих органів влади, освітяни, медики, учнівська та студентська молодь, представники засобів масової інформації, громадськість міст і сіл районів.

Основною тематикою на зустрічах з освітянами та працівниками соціальних служб, служб райадміністрації, яких налічувалось до 3 тисяч стали сучасні проблеми християнської родини та виклики теперішнього українського суспільства.

Для медиків актуальною темою спільних дискусій була «Християнська етика медичного працівника», участь в яких прийняло близько 2 тисяч працівників медицини. З духовенством обговорювались душпастирські проблеми та пропозиції пасторальних програм захисту життя, здоров’я, моральних і родинних цінностей. Акцент був зроблений на те, що особливим обов’язком душпастирів є праця в школах, лікарнях, навчальних закладах щодо пояснення позиції Церкви стосовно важливих біоетичних питань сучасності. Чисельна присутність молоді в заходах (близько 5 тисяч осіб) засвідчила їх особливу зацікавленість проблемами, що  розглядались на конференціях, а саме:

- гендерна політика в Україні та шляхи її реалізації;
- ювенальна юстиція: два погляди на одну проблему;
- виховання молоді на засадах християнської моралі;
- дві важливі теми статевої етики.

До участі в науково-практичних конференціях запрошеними були доповідачі: п. Антун Лісєц, доктор медицини з Хорватії, о. Тарас Костик, ліценціат морального богослов'я, о. Петро Монька, ліценціант пасторального богослов'я та євангелізації, п. Зоряна Мацишин, магістр богослов'я та педагогіки.