У Стрийській єпархії розпочала діяльність Школа Молодіжного Християнського Лідерства
  • Втр, 13/02/2018 - 11:32

9 лютого 2018 у Єпархіяльному управлінні відбулось відкриття Школи Молодіжного Християнського Лідерства Стрийської єпархії. Цей проект, за словами керівника школи о. Петра Верхоляка, став можливим перш за все завдяки благословенню правлячого єпископа Тараса Сеньківа, який з особливим розумінням потреби діяльної участі молоді у житті Церкві підтримав ініціативу створення платформи для виховання молодих лідерів, готових до відповідального служіння.

Владика Богдан Манишин, який очолив урочисте відкриття, що розпочалось із спільної молитви. У привітальному слові  владика звернувся до молоді із закликом плекати і розвивати чесноти, з яких надзвичайно вагомими є небайдужість та відповідальність, «а кожну справу робити із любов’ю, бо лише тоді вона матиме вартість». Єпископ також застеріг від можливих небезпек, які чатують на молоду особу сьогодення та закликав учасників школи, які творять нову особливу спільноту «бути спільнотою, яка не залежить від «лайків», але котрій залежить на тому, що про неї думає Бог, котрий усіх любить».

На відкритті були присутні також священики, які опікуються парафіями, з яких молоді особи зголосилися до участі в школі. Від їх імені до учасників звернувся о. Володимир Ждан, з найважливішим побажанням: «за час навчання відкрити себе на голос Божий та своїм християнським служінням примножити добро Церкви – спасіння людських душ».

Марія Чучман (працівниця Фундації Духовного Відродження), від імені молодих людей, які вже заангажовані та активно працюють у церковному середовищі, попросила ровесників не боятися, не зупинятися перед викликами та випробуваннями, а розвивати у собі таланти та вміння, а головно формувати правильні цінності.

Із мотиваційним виступом до учасників Школи Молодіжного Християнського Лідерства звернулася п. Ольга Зарічинська, керівник Відділу розвитку УКУ, яка будуючи промову на основі рефлексії над власним життєвим шляхом закликала у будь-якому виборі чинити його у бік добра, а перед викликами і ситуаціями, які потребуватимуть активної участі, праці і служіння керуватись принципом «хто як не я». п. Ольга звернула особливу увагу молоді на цінування часу і його доброго, правильного використання, а також на такий важливий інструмент як знання мов, який відкриває можливість пізнавати світ. Підсумовуючи свій виступ, п. Ольга, звертаючись до постаті світлої пам’яті Блаженнішого Любомира, наголосила на тому, що головне в житті «бути людиною»,  а також «ставити цілі і перебувати у Бозі, тоді всього досягнете».