У Стрийській єпархії відкрито Сімейну порадню
  • Чтв, 26/10/2017 - 18:10

25 жовтня 2017 року владика Тарас (Сеньків) урочисто відкрив і освятив приміщення Сімейної порадні – інституцію Стрийської єпархії, яка покликана надавати кваліфіковану допомогу у різних ділянках сімейного життя. Зокрема відвідувачі зможуть проконсультуватися у сімейного психолога, ознайомитись з методом розпізнавання плідності, пройти курси для вагітних, отримати юридичну консультацію, освоїти фінансову грамотність, а також тут надаватиметься допомога військовим із посттравматичним синдромом.

«Тут, через кожного хто працює в цій порадні, хто буде ділитися своїми духовними скарбами і знаннями, допомагатимуть людям, котрі переживають певні випробування. Сьогодні ми маємо простягнути руку тим, кого життя торкнулося трагедіями особистими і родинними – це одне з служінь, котре Церква хоче і може нести, як лік для суспільства, який не обмежується лише людською допомогою, але завжди відкритий на допомогу Божу», – сказав, звертаючись до всіх присутніх, Єпарх Стрийський.

А владика Богдан (Манишин), головою Координаційної ради з питань душпастирства в кризових ситуаціях, додав, що «серед багатьох викликів, з якими зустрічається християнська родина, є війна. Однією з відповідей Церкви на цей виклик є створення психологічних порадень, щоби родини, котрі отримують певну духовну опіку при парафіях і монастирях, мали можливість і надалі тривати у віднові душі».