У Стрию буде збудовано новий храм
  • Втр, 18/09/2018 - 13:20

У неділю 16 вересня 2018 року, Преосвященний владика Богдан (Манишин), єпископ-помічник Стрийської єпархії звершив чин освятили наріжного каменя під будівництво храму Положення пояса Пресвятої Богородиці. Новий храм буде зведено у мікрорайоні Дуброва, що на околиці м. Стрия, де проживає чимало людей, які змушені долати нині довгий шлях до інших церков міста, щоб потрапити до Господнього дому.

“Кожен початок початків ми маємо знаменувати молитвою. І така блага справа як початок будівництва нового храму, має розпочинатися єднанням багатьох сердець. І сьогодні ми зібралися зібралися тут, щоб сказати Богові “так”. Так, Господи, ми хочемо Тебе тут у цьому місці. Ми хочемо знати, що ти хочеш від нас, хочемо пізнавати Твою волю, ми хочемо пізнавати себе як українці, як ті, котрі вміють любити Бога і Батьківщину”, – наголосив владика Богдан у своєму зверненні до присутніх.

На місці будівництва церкви встановили хрест, а гранітну таблицю після завершення будівництва – з надписом ким і коли освячена, помістять до нової церкви. Парафіяни надіються на пожертви благодійників, а також проводитимуть збірки на інших парафіях Стрия і Стрийщини.

За словами адміністратора парафії о. Маркіяна Колібека, поки спрогнозувати важко скільки часу займе будівництво. Наразі готують паспорт будівлі, документацію й архітектурний план і як зазначив священик “з Божою допомогою цей храм повстане”.