У Стрию говорили про захист людського життя та укріплення сім’ї в Україні
  • Срд, 13/06/2018 - 10:14

8 червня 2018 року в м. Стрию відбулася зустріч працівників Єпархіального інституту душпастирства подружжя та сім’ї свв. Йоакима і Анни із хорватським професором медицини Антуаном Лісецем. В рамках зустрічі закордонний доповідач представив присутнім найновіші дослідження у сфері медицини стосовно довготривалих згубних наслідків використання контрацептивів, вчинення абортів та застосування технології штучного запліднення.

Відтак учасники зустрічі перейшли до питання способів подолання зазначених проблематик в Україні. Серед запропонованих варіантів, головний акцент було поставлено на потребі об’єднання зусиль, з метою збереження людського життя вже від самої миті його зачаття та плекання  в свідомості людей чесноти стриманості і чистоти у сфері людської статевості.

Як підсумок, професор Антуан Лісец висловив готовність всебічно сприяти та особисто співпрацювати з Єпархіальним інститутом у напрямку розвитку душпастирства подружжя та сім’ї для оборони людського життя і для укріплення української родини.