У Стрию урочисто відзначили день святого апостола Якова, покровителя Стрийської єпархії
  • Чтв, 05/11/2015 - 22:25

У четвер, 5 листопада 2015 року, в день святого апостола Якова, брата Господнього, покровителя Стрийської єпархії, у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Стрию відбулися святкові богослужіння з нагоди святкування дня Стрийської єпархії.

З цієї нагоди Архиєрейську Божественну Літургію очолив Єпарх Стрийський - Преосвященний владика Тарас Сеньків, якому співслужив владика Богдан Манишин, єпископ-помічник, а також численні представники духовенства, які прибули на святкування з шістнадцяти деканатів Стрийської єпархії.

Чудовим співом Божественну Літургію прикрасив хор семінаристів Львівської духовної семінарії Святого Духа.

В часі богослужіння, владика Тарас звернувся до присутніх у храмі з літургійною проповіддю. А також, після херувимської пісні і великого входу, Архиєрей уділив ієрейські свячення дияконам Тарасу Ляшку, Тарасу Барану і Андрію Гавінському. Далі, Преосвященний владика Богдан рукоположив у диякони піддияконів Івана Коваля, Тараса Бордюка та Івана Міляна.

Після богослужіння, Владика Тарас привітав новопоставлених священиків та дияконів, побажавши їм вірності у служінні, до якого Господь їх покликав. Також, Єпарх Стрийський подякував усім отцям за присутність та їх працю і закликав, за прикладом святого Якова, бути, як і він, братами Господніми.

Після закінчення Літургії, священикам Стрийської єпархії о. Івану Барабашу, о. Івану Говгері, о. Олександрові Ройку та о. Михайлу Ільницькому, які душпастирювали в зоні проведення АТО, було вручено пам’ятні медалі «Спаси і сохрани» від Всеукраїнського об’єднання «Країна».

А насамкінець, єпископи та всі присутні, у стіп Ліської Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, спільно заспівали молитву «Під твою милість».