У Стрию вшанували пам’ять воїнів загиблих в Афганістані
  • Чтв, 16/02/2017 - 12:44

15 лютого 2017 року, в місті Стрию вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав та воїнів, загиблих під час війни в Афганістані. Поминальну молитву за загиблими синами України відслужили священики міста Стрия, на чолі з Преосвященним владикою Богданом (Манишиним), єпископом-помічником Стрийської єпархії. Захід відбувся за участю членів Стрийської спілки ветеранів Афганістану, представників влади та численної громадськості Стрийщини. Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з чужої війни.

Минають роки, приходять нові покоління, проте в пам’яті людській назавжди викарбувалося почуття глибокої поваги та вдячності героїчним воїнам, які, несучи свою нелегку службу в гарячих точках планети, ризикували при цьому не лише своїм здоров'ям, а й життям. Серед тих, хто відстоює нині незалежність рідної землі, чимало колишніх воїнів-“афганців”, які є прикладом згуртованості, справжнього чоловічого братерства. Події останніх років вкотре довели, що “афганці” прагнуть змін у своїй державі, вболівають за майбутнє свого народу і готові до рішучих дій задля досягнення мети.

Війна в Афганістані закінчилась 28 років тому. Протягом 10 років участь у ній взяли близько 160 тисяч українців, з них 269 – вихідці зі Стрийщини, десятеро з яких не повернулися з війни.