У Судані мусульманський уряд зруйнував протестантську церкву
  • Птн, 04/07/2014 - 14:44

Суданський уряд зруйнував християнську церкву в Хартумі. Інцидент стався в понеділок. Уряд поінформував  вірян про свої наміри за день до цього. Поліція увірвалася в храм під час недільної Літургії. У ній брали участь 430 осіб. Поліціянти наказали всім вийти і оголосили, що наступного дня церкву зруйнують.

У понеділок приїхали бульдозери і зрівняли церкву з землею. Віряни хотіли захищати її, але поліція погрожувала застосуванням сили. Церкву побудували 1983 року на землі, що належить протестантській громаді. Пастор Ква Шамал намагався переконати уряд змінити своє рішення. Він довідався, що на місці церкви побудують шпиталь. Це, ймовірно, всього лише привід, бо мечеть, розташовану поряд, не зруйнували. Африканський пастор оголосив, що його віряни продовжуватимуть молитися в тому ж місці, в наметах. «Вони можуть зруйнувати будівлю, але не знищать Церкву, яку творять вірні. Моліться за нас, бо ми маємо важкі випробування» – закликав пастор Шамал.

На жаль, це не поодинокий випадок. У лютому знищили ще одну протестантську церкву на околиці Хартума. Тоді поліція мотивувалася тим, що храм розташований на території мусульманського кварталу.