У Судані вагітна християнка засуджена до смертної кари
  • Срд, 14/05/2014 - 22:42

Християнка, яка живе в Судані і вагітна другою дитиною, була засуджена до ста різок і смерті в День матері за перелюб і відступництво, передала правозахисна група.

«Сьогодні ми сумуємо з приводу смертного вироку для матері, вагітної другою дитиною, через її християнську віру і законний шлюб з християнином», - повідомляє регіональний менеджер Christian Concern Вільям Старк.

«Такий суворий вирок відповідно до закону, який був прийнятий при радикальному режимі Аль-Башира, ставить під сумнів напрям, по якому Судан має намір слідувати відносно Південного Судану. ICC побоюється, що ця жінка може стати першою з багатьох і багатьох християн, які страждають від радикальності суданського уряду, яка все більше посилюється».

27 -річна Меріам Яхія Ібрахім була засуджена в неділю, коли в США святкували День матері. Вона постала перед судом в Хартумі, Судан (суддя Ел Хадж Юсиф).

ICC повідомила, що Ібрахім була вихована як православна християнка, закінчила Хартумський Університет і є практикуючим лікарем. Вона вийшла заміж за християнина з Південного Судану Даніеля Вані, але так як вона уродженка Судану, її шлюб вважається незаконним в судовій системі Судану.

Її тримали у федеральній жіночій в'язниці Омдурман з 20-місячним сином з 17 лютого окремо від чоловіка. Виконання вироку очікується після народження другої дитини.

Фонд «Варнави» в 2013 році допоміг 8 тисячам християн перебратися в Південний Судан, але ще багато християн залишаються в Судані.

«На півночі уряд стає все більше і більше антихристиянським» , - сказав  Патрік Сухдео, міжнародний директор Фонду «Варнави», в серпні 2013 року в інтерв'ю Christian Post.

Комісія з міжнародної релігійної свободи США також визнала президента Омара Хасана Аль-Башира і його уряд винними в «систематичних, постійних і кричущих порушеннях свободи релігії та віросповідання».

Інформаційне Агентство CNL- NEWS