У Техасі триває 131-й з’їзд «Лицарів Колумба»
  • Срд, 07/08/2013 - 17:06

У вівторок, 6 серпня 2013 р., в місті Сан-Антоніо, Техас, США, розпочався 131-й щорічний з’їзд міжнародної католицької мирянської фундації «Лицарі Колумба». Понад 2000 делегатів з Північної та Центральної Америки, Карибського Регіону, Африки, Азії та Європи, між якими 11 кардиналів та коло сотні єпископів, зібралися для того, щоб проаналізувати досягненні цілі та окреслити нові стратегії.

Діяльність фундації за минулий рік можна підсумувати такими числами: понад 167 мільйонів доларів та понад 70 мільйонів годин волонтерської праці, проведеної в різних кінцях світу. Лицарі Колумба зробили вагомий внесок у багато благодійних ініціатив. На міжнародному рівні найпомітнішим є внесок у відбудову Гаїті – острівної країни, яка постраждала від руйнівного землетрусу у січні 2010 року. Зокрема, стараннями фундації в столиці країни місті Порт-о-Пренс споруджено дитячий протезно-ортопедичний центр.

Пригадаємо, що добродійна організація «Лицарі Колумба», до якої належать чоловіки-католики, існує вже від 1882 і нараховує понад 1 мільйон 800 тисяч членів в усьому світі, розвиваючи дуже активне соціальне служіння та харитативну діяльність. Найбільше членів організація нараховує у США, Канаді, Мексиці та на Філіппінах.

До фундації належать також і українські відділи, які діють при численних греко-католицьких парафіях США і Канади. До речі, 2011 року, перебуваючи у США, Глава УГКЦ блаженіший Святослав Шевчук зустрічався з головою «Лицарів Колумба» Карлом Андерсоном, запросивши започаткувати свою діяльність також і в Україні.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va