У Тернополі молодь навчають ідеалів української визвольної боротьби
  • Птн, 21/11/2014 - 15:38

«Наша свобода – їхня кров!» - під таким гаслом 19 листопада відбувся повстанський вечір, який організували члени молодіжної організації «Українська молодь – Христові» при підтримці учнів, дирекції та на базі 18-ї школи Тернополя.

«Хай цей вечір буде для нас часом застанови, щоб кожного дня боротись за волю і мир, за правду і справедливість в Україні», - у вступному слові зазначила член спільноти Ірина Драгущак. Далі, спільно з духівником УМХ о. Олегом Харишиним всі молились за воїнів на сході, за мир і спокій в Україні. «Бо молитва – це наша найбільша сила і зброя сьогодні», – зазначив отець.

Мистецьке дійство представило присутнім героїчну боротьбу УПА. Справжньою несподіванкою став Ігор Олещук, член ОУН, який розповів про свою боротьбу, побратимів та повстанське життя. Вечір продовжив фільм «Хроніка УПА 1942 – 1954 р.р.» про мужність, відвагу та нескореністю повстанців й жорстокість загарбницьких режимів щодо українців.

Відтак всі спільно співали повстанські пісні, а на завершення заходу голова спільноти «УМХ» Марія Козак подякувала присутнім та закликала: «Прийшов наш час боротись. Тож віддаймо Україні все своє життя! Без сумніву, ми переможемо! Якщо Бог з нами, то хто проти нас!?»

Спільноту «Українська молодь – Христові» при парафії Пресвятої Трійці Тернополя засновано 20 квітня 2011 року. Сьогодні вона активно діє, налічує близько 35 дійсних членів, які проводять просвітницькі, патріотичні та релігійні заходи.