У Тернополі відбулася акція “Миколай про тебе не забуде”
  • Суб, 21/12/2013 - 12:26

Дев'ятий рік поспіль 10 грудня в храмі УГКЦ св. Йосафата (масив “Дружба”) розпочала роботу “фабрика святого Миколая". У декількох цехах працювала десятки молодих волонтерів, які готували подарунки для дітей-сиріт, дітей з особливими потребами та дітей, які знаходяться у лікарнях. Молодь пакувала подарунки з пряниками, іграшками, солодощами і мандаринами, а 18-19 грудня рознесла їх у домівки більш як 1000 потребуючих.

“Цього року подарунки розносили близько 400 волонтерів, - каже координатор акції Ірина Рудик. - В Миколая також були помічниками тернопільські водії, які з радістю зголошувались розвозити подарунки потребуючим дітям”.

 

За словами Ірини Рудик, під час акції волонтери реалізовували пряники у формі св. Миколая біля навчальних закладів та храмів УГКЦ, розносили банки для пожертв, щоб за вилучені кошти могти купити цукерки. "Цей захід покликаний допомогти одним людям відчути ласку і доброту святого Миколая, а іншим пізнати щастя безкорисливої допомоги іншим".

Акцію "Миколай про тебе не забуде" організовує комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ спільно з вищими навчальними закладами, школами, громадськими організаціями, соціальними центрами, молодіжними спільнотами. Її метою є вшанування пам’яті великого благодійника святого Миколая, щоб звернути увагу громадськості на важливість доброчинності та вияву милосердя.

Джерело: www.tze.org.ua