У Тернополі відбулася організаційна зустріч щодо ІХ Всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці
  • Срд, 06/09/2017 - 23:06

Сьогодні, 6 вересня 2017 року, у Тернопільській обласній держадміністрації відбулася зустріч щодо організації ІХ Всеукраїнського військового паломництва до Зарваницької Богородиці за участі представників місцевої влади, духовенства і Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.  

На організаційний комітет прибули: перший заступник Тернопільської ОДА Юрик Юрій, керівники структурних підрозділів силових структур України, командири військових частин Тернопільського гарнізону, а також отець Ігор Засійбіда, адміністратор Марійського духовного центру у Зарваниці. Департамент ПК у справах душпастирства силових структур України представили отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, та Олександр Мельник, референт Департаменту.

На початку зустрічі о. Любомир Яворський презентував присутнім концепцію, програму і знак цьогорічного паломництва. Також священик розповів про те, що зацікавленість військових цією прощею помітно зростає. Аби взяти участь у паломництві, щорічно Зарваниці приїжджають військовослужбовці, демобілізовані, ветерани зі своїми сім’ями з різних регіонів України.

“На молитву до Зарваниці з’їжджаються українські військові, які захищають нашу землю. Під час паломництва ми маємо унікальну можливість огорнути їх своєю любов’ю і ревними молитвами!”, – звернувся до учасників організаційного комітету отець Любомир.

Тема ІХ Всеукраїнського військового паломництва: “Мій мир даю вам!”.

Проща військових до Зарваниці відбудеться 16-17 вересня 2017 року.

Дякуємо керівництву Тернопільської ОДА, а особливо голові адміністрації  Степану Барні, за сприяння і допомогу в організації цьогорічного паломництва.