У Тернополі відбулася зустріч організаційного комітету Х Всеукраїнського військового паломництва
  • Птн, 14/09/2018 - 10:39

У Тернополі відбулося чергове засідання організаційного комітету щодо проведення Х Всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці.

Засідання очолив заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик, Департамент військового капеланства на зустрічі презентував Олександр Мельник. Серед учасників заходу були також військові капелани Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Під час засідання обговорили основні питання організації паломництва, його програму та тематику.

“Дякую Богу, якому служу!”, – тема цьогорічного паломництва військовослужбовців та їхніх родин до Зарваниці. Відбудеться ювілейна Всеукраїнська проща військових 22-23 вересня у Марійському духовному центрі

Традиційно до Зарваниці з’їдуться бійці АТО та Операції об’єднаних сил, ті, хто вже повернувся з фронту і ті, хто ще служить, військові контрактної служби, учасники бойових дій різних періодів, їхні родини, представники ветеранських громадських організацій, волонтери та усі, кого протягом кількох останніх років безпосередньо чи опосередковано торкнулася війна. Під час прощі в молитві проситимуть Божого захисту для бійців та миру для України.

«Паломництво військовослужбовців до Зарваниці за дев’ять попередніх років уже стало важливою складовою життя для військових та їхніх родин, а також можливістю духовно об’єднатися, поспілкуватися зі своїми побратимами та друзями. Кількість учасників прощі, які щороку з’їжджаються до Марійського духовного центру, лише свідчить про те, що такі заходи неодмінно потрібні. Цього року ми також очікуємо до 2,5 тисяч прочан, які приїдуть помолитися до святині. Тому запрошуємо до Зарваниці – помолитися за наших захисників та за мир в Україні», – зазначив Юрій Юрик.

За матеріалами www.oda.te.gov.ua