У Тернополі відбувся архиєпархіальний етап інтелектуальної гри для молоді «Що? Де? Коли?»
  • Птн, 10/11/2017 - 10:16

4 листопада в приміщені Тернопільського інституту післядипломної освіти відбулася християнська інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» на тему «Чеснота чи гріх?». Захід організувала катехитична комісія УГКЦ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

До Тернополя з’їхалися переможці деканального рівня, щоб позмагатися за першість. В інтелектуальній грі брало участь по 16 команд у кожній віковій категорії. Учасникам гри було запропоновано цікаві та інтелектуальні питання, які мотивували школярів до глибшого пізнання основ своєї віри.

Перед початком гри учасники отримали благословення і настанови від синкела у справах духовенства Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отця-мітрата Павла Репели, який переказав усім вітання та благословив від імені Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка). Модератором інтелектуальної гри був голова Катехитичної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отець-мітрат Роман Гриджук.

У молодшій віковій категорії (10 -13 років) першість отримала команда із парафії Покрови Пресвятої Богородиці смт. Залізців Зборівського району, а у старшій (14- 17 років) команда «Небесний спецназ» парафії Новомучеників українського народу м. Зборів. Переможці отримали цінні подарунки та можливість представляти архиєпархію на патріаршому рівні змагань у Львові.

Подібні заходи відбуваються щорічно, однак метою цьогорічної гри було поглибити знання дітей і молоді про гріх та можливість боротьби із ним, усвідомити важливість чеснот у житті кожного християнина, опираючись на життя праведників. Учасники продемонстрували ґрунтовні знання із теми.