У Тернополі відбувся багатотисячний Хресний хід
  • Пон, 03/04/2017 - 08:15

Велелюдна процесія, під час якої несли 80-тикілограмовий дерев’яний хрест та молилися за мир та цілісність України, пройшла 2 квітня центральними вулицями Тернополя. Щорічний молитовний захід, який проводить УГКЦ у часі Великого Посту, очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).

Хрест несли священнослужителі, представники влади, Римо-Католицької Церкви, волонтери, бійці, родичі загиблих воїнів АТО, біженці з Донецької та Луганської областей.

На молитовних стаціях читали уривки зі Святого Євангелія, духовні роздуми над страстями Христовими. Вірні задумалися над віршами відомого тернопільського поета Олега Германа, які були спеціально написані з цієї нагоди. Переплітаючись із стаціями Хресної дороги, у поезіях прозвучав особливо глибокий аналіз морально-духовних недуг українського суспільства та заклик до покаяння й небайдужості під час війни.

На Театральному майдані відбулося урочисте покладення квітів перед хрестом та меморіалом Героїв Небесної Сотні та бійців, які загинули, обороняючи Україну від російської агресії. Таким чином, УГКЦ Тернопільщини підтримали заклик Всеукраїнської ради церков і релігійні організації та долучилася до молитви за перемогу над агресором і справедливий мир в Україні. Нагадуємо, що сьогодні 2 квітня у Києві, о 15.00, на Софійській площі і по багатьох областях України відбулися подібні молитовні заходи.

Розпочалася Хресна дорога після Святої Літургії в Архикатедральному соборі. Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) закликав вірних задуматися над терпіннями та хресною смертю Ісуса Христа, а також власним життям та станом душі.

Відтак Архиєпископ очолив молитву, на якій його супроводжували близько 100 священиків, семінаристи та члени монаших згромаджень. Колона рухалася вулицями Сагайдачного, Патріарха Йосифа Сліпого, по вулиці Руській, відтак - бульваром Шевченка, через Театральний майдан, Грушевського та Замкову. Після того, як перед Архикатедрою встановили дерев’яний хрест, Архиєрей подякував вірним за чисельну присутність та небайдужість до долі своєї держави, владі – за сприянні в організації заходу.