У Тернополі відбувся молитовний похід на захист сімейних цінностей в Україні
  • Нед, 06/05/2018 - 20:30

«Без української родини – немає України!» - під таким гаслом сьогодні, 6 травня, у Тернополі відбувся молитовний похід на захист сім’ї, як союзу чоловіка і жінки, та родинних цінностей в Україні. Сотні тернопільських сімей на чолі з Архиєпископом і Митрополитом Тернопільсько-Зборівським УГКЦ Василієм (Семенюком), Єпископом-помічником Теодором (Мартинюком), священиками міста пройшли мирною ходою на площу Героїв Євромайдан, щоб відстояти та підкреслити гідність української родини, як фундаменту суспільства та без якої Україна немає майбутнього.

«Опіка над родиною для Церкви є дуже важливою, - сказав Митрополит Василій. - Трудно сподіватися на велике майбутнє для нашого народу та нашої держави, коли українська родина не виконає своєї місії… Сам родина є тим середовищем, де прищеплюються цінності та чесноти. Родина формує християнина, громадянина, члена суспільства».

Архиєрей перед велелюдною громадою підкреслив, що «мета нашої молитовної ходи – звернути увагу суспільства та влади на моральні та духовні основи сім’ї та шлюбу, як союзу чоловіка і жінки, необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей... Сьогодні родина стала об’єктом нападів та пропаганди на її основоположні цінності. Занепокоєна таким тенденціями, Всеукраїнська Рада Церков закликає усіх небайдужих українців стати на захист української родини». Архиєрей також повідомив, що 2 червня подібний похід відбудеться у Києві, на який запрошуються усі небайдужі християни.

До слова, місяць травень у церковному році присвячений молитві до Пресвятої Богородиці. Вірні вшановують Матір Божу впродовж місяця щоденною Маївкою – Молебнем. Власне тому, Архиєпископ Василій, відслуживши Молебень, урочисто відновив посвяту усіх українських родин під материнський Покров Пресвятої Богородиці.