У Тернополі відбувся семінар на тему біблійного апостоляту на парафіях
  • Пон, 01/10/2018 - 16:45

29 вересня у приміщенні конференц-залу храму св. Івана Богослова м. Тернополя з ініціативи катехитичної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ відбувся семінар на тему «Організація біблійного апостоляту парафії та методи молитовного читання Слова Божого». Серед учасників семінару були катехити, провідники біблійних молитовних груп та активні миряни з парафій двох Тернопільських , Великоглубочанського та Великобірківського деканатів.

Голова катехитичної комісії о. д-р. Роман Гриджук у вступному слові, звернув увагу присутніх, що темою останнього Синоду єпископів УГКЦ було «Слово Боже та катехизація». о. Роман також наголосив на важливості утворення парафіяльних груп, які б вивчали і молились Словом Божим.

Отець Василь Сліпчук поділився інформацією про основні способи молитовного читання Слова Божого та охарактеризував їх. Перед присутніми членами зустрічі виступили також учасниці цьогорічного біблійного семінару «Молитовне читання Євангелія від Луки» із пропонованої Патріаршою катехитичною комісією серії «Катехиза дорослих» п. Ольга Славська з м. Тернополя та п. Оксана Гора з м.Підволочиськ. Доповідачі поділилися навчанням щодо молитовного читання Слова Божого за методом Lectio Divina, провели практичне заняття з учасниками семінару, розбираючи фрагмент з Євангелії від Луки та надали свої свідчення про діяння біблійних груп у їхніх парафіях.