У Тернополі відбувся семінар на тему "Як християнам ставитись до ЛГБТ?"
  • Срд, 04/10/2017 - 10:13

1 жовтня у місті Тернополі за ініціативою ГО "Українська молодь - Христові" та НВР "Правий сектор" провели семінар на тему "Як християнам ставитись до ЛГБТ?"

За допомогою авторитетних інтелектуалів, біблістів, духовенства вдалося вповні розкрити проблему і знайти шляхи її вирішення. Кожен зі спікерів мав свій підхід до питання та розкривав його у різних аспектах.

Зокрема, Віктор Грушко, викладач соціології та економіки, розкрив питання у 3 вимірах: містичному, соціальному, особистісному. "Аскетизм - запорука виживання! Гедонізм - смерть цивілізації!" - заявив Віктор, підкресливши, що боротися маємо з коренем проблеми, який полягає у культі гедонізму, матеріалізму і сексуальній революції. Тож нам потрібно повертатись до традиційних цінностей, а Середньовіччя вказує нам вектор.

Отець Іван Січкарик, доктор біблійного богослов'я, розкрив біблійне трактування даного питання. У Святому Письмі ті, хто чинять "гидоту" вважаються переступниками Божої волі, сприймаються як вороги, як загроза для суспільства. Також такі люди вважались ідолопоклонниками. Впродовж багатьох років найбільш явних мужеложців страчували. Також засудженню підпадали ті, хто підтримував гріх.

Знавець Біблії, голова ГО "УМХ" у 90-х, Андрій Стець наголосив, що є речі природні, а є противні природі. Від речей природних, органічних йде розвиток, від протиприродних - розклад, хвороби, виродження. Є різні види любові (до Бога, Батьківщини, батьків, до своє другої половинки), проте кожна любов приносить плоди. Плід подружньої любові - діти, продовження роду, з одностатевих стосунків нема і не може бути доброго плоду. Тому їх любов не є істинною любов'ю.

Отець Михайло Забанджала - головний капелан НВР "Правий сектор" -розповів, що гріх розпусти, пропаганда ЛГБТ - це дія лихого, що готує прихід Антихриста, розкладаючи основу суспільства - сім'ю. Без сім'ї нема націй, нема держав, не буде людини. Також, капелан наголосив, що треба розрізняти людей, які мають схильність до гріха розпусти, визнають це і поборюють його, і тих, хто пропагує гендерну ідеологію, ЛГБТ, тим самим руйнуючи основи здорового суспільства.

Філософ, релігієзнавець і публіцист - Ігор Загребельний - обгрунтував застосування прямої сили відносто до критичних ситуацій прямої пропаганди спільноти ЛГБТ (до прикладу марш "рівності") громадянами, коли держава не виконує свої функції, зокрема функцію захисту суспільства.