У Тернополі відбувся з’їзд синкелів монашества та вищих настоятелів чоловічих і жіночих чинів, згромаджень і монастирів УГКЦ
  • Чтв, 20/10/2016 - 11:35

В тернопільському монастирі отців-францисканів, 18 жовтня, відбулась зустріч синкелів в справах богопосвяченого життя, а також вищих настоятелів чоловічих і жіночих чернечих спільнот Української Греко-католицької Церкви.

Очолив зустріч і виголосив вступне слово Преосвященний Владика Михаїл Бубній, ЧНІ, голова Патріаршої комісії в справах богопосвяченого життя. Присутнім був також Преосвященний Владика Володимир (Груца), ЧНІ, синкел в справах богопосвяченого життя у Львівській архиєпархії.

Зустріч розпочалась Божественною Літургією у монастирському храмі святого апостола Петра, яку відслужив Єпископ Михаїл (Бубній).

Відтак відбулися засідання, основною темою яких стало «Ефективне служіння і співпраця між спільнотами богопосвяченого життя та єпархіяльним єпископом». В рамках даної теми було виголошено дві доповіді: «Сучасні виклики богопосвячених спільнот у світлі інструкції. Служіння влади та послуху», яку виголосив о. Теодор Маціпула ВС, та «Канонічна візитація інститутів богопосвяченого життя єпархіяльним єпископом, синкелом у справах монашества, власним настоятелем», яку представив отець-доктор Микола Слободян.

Після виголошення доповідей тривала дискусія, взаємне ділення досвідом, свідчення. У завершальному слові Кир Михаїл (Бубній) подякував усім богопосвяченим особам за активну участь у житті Церкви, зокрема за святкування Дня богопосвячених осіб в Патріаршому Соборі у Києві та уділив присутнім своє архиєрейське благословення.