У Тернополі відкрили пам’ятник Біблії та започаткували Біблійний сад
  • Втр, 16/04/2019 - 19:43

З нагоди Дня університету у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка на території дендрарію було відкрито пам’ятник Біблії та започаткувано Біблійний сад. Студенти та викладачі висадили 7 видів ялівця, 10 кущів самшиту, та дуб з села Моринці Черкаської області, де народився Тарас Шевченко. Саджанці для Біблійного саду придбали за доброчинні кошти студентів університету, викладачів та меценатів.

У Біблійному саді владика Теодор (Мартинюк), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацький, за участю студентського капелана ТНЕУ о. Віталія Козака та о. Романа Дутчака освятили пам’ятник Біблії. Його виготовили під керівництвом заслуженого художника України Романа Вільгушинського студенти університету Павло Гавраш та Андрій Окаринський. Про це повідомляє UA: Тернопіль.

Участь у заходах взяли викладачі, студенти, родини загиблих Героїв Небесної сотні та воїнів АТО, керівництво області та міста. Також відбулося закладення капсули з посланням прийдешнім поколінням.