У Тіролі археологи виявили церкву V ст.
  • Чтв, 27/06/2013 - 13:26

Під час реставрації на території парафіяльної церкви Ландек дослідники виявили сліди стародавнього храму, який за попередніми аналізами датується V ст.

Нічого дивного немає в тому, що під сучасними церквами часто знаходять залишки більш ранніх храмів, пояснила провідний археолог Тамара Зенфтер. Проте в Тіролі вкрай рідко можна відкопати таку древню церкву.

Необхідність відновлювальних робіт на території парафії Ландек викликали дощі. «Ми виявили 5 старовинних церков. Найдавніша з них була побудована в період раннього Середньовіччя. Ми можемо відновити практично весь план цієї будівлі», розповідає Зенфтер. Поруч зі стінами храму дослідники виявили древні поховання, що відносяться, ймовірно, до того ж періоду. В одній з могил знайшли шкіряний підрясник.
Ще одне поховання, ймовірно, є могилою Освальда фон Шрофенштейна, який був засновником пізнішої церкви. Разом з залишками, крім традиційних похоронних предметів, в могилі були меч і шпори. Існує письмове свідчення про те, що засновник парафії  був похований на її території.

За матеріалами: www.sedmitza.ru