У травні Папа заохочує молитися за молодь, щоб вона наслідувала Діву Марію
  • Срд, 04/05/2022 - 12:50

Протягом травня, місяця, що присвячений Богородиці, Папа Франциск запрошує молитися за зміцнення віри молоді, заохочуючи юнаків і дівчат наслідувати чесноти Діви Марії та прислухатися до своїх дідусів і бабусь.

Наближається Х Всесвітня зустріч сімей, яка відбуватиметься в Римі наприкінці червня, тож молитовні намірення Святішого Отця зосереджені на цій темі. «Говорячи про сім’ю, хочу розпочати, звертаючись, насамперед, до молоді», – каже він, розпочинаючи відеопредставлення молитовного наміру на травень для Всесвітньої мережі молитви Папи (Апостольства молитви), що в червні молитиметься за сім’ї, а в липні – за похилих віком.

«Коли думаю про приклад, з яким ви, молоді, можете ототожнитися, мені завжди спадає на думку наша Матір Марія. Її сміливість, здатність слухати та відданість у служінні. Вона була відважною та рішучою, сказавши “так” Господеві», – говорить Папа юнакам і дівчатам, заохочуючи їх, що прагнуть «побудувати щось нове, кращий світ», наслідувати «Її приклад, ризикнути».

Водночас, Святіший Отець звертає увагу на те, що для наслідування Марії спочатку потрібно «розпізнати та відкрити, що Ісус хоче від вас, а не те, що вам спадає на думку чинити», й у цьому розпізнаванні, за його словами, «дуже допомагає слухати, що кажуть дідусі й бабусі».

«У словах дідусів і бабусь знайдете мудрість, яка вас виведе за межі проблем теперішнього моменту. Вони дадуть ширшу перспективу вашим неспокоям», – каже він юнакам і дівчатам, а до всіх звертається із заохоченням: «Молімося, браття і сестри, щоб молодь, покликана до повноти життя, відкривала в Діві Марії стиль слухання, глибину розрізнювання, сміливість віри та відданість у служінні».