У Трускавці відбулась зустріч Патріаршої комісії священичого виховання УГКЦ
  • Птн, 17/05/2013 - 11:26

Цього року щорічна зустріч Патріаршої комісії священичого виховання УГКЦ відбулася 15-17 травня в місті Трускавці, на Львівщині, у реколекційно-катехитичному будинку Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Робочі зустрічі очолив владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський УГКЦ, голова вищезгаданої Комісії.

 

Першого дня учасникам зустрічі, а це ректори чи віце-ректори духовних єпархіальних і монаших семінарій та інших формаційних інституцій УГКЦ, було представлено Instrumentum Laboris для семінарій "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом". Ця перша зустріч відбулася спільно із духівниками семінарій та монаших формаційних спільнот, які брали участь в реколекціях під проводом о. Андрія Онуферка, духівника Семінарії Святого Духа в Оттаві.

 

Члени Патріаршої комісії священичого виховання УГКЦ роздумували над внесенням поправок і застосуванням розробленого Комісією документа "Напрями душпастирства покликань", бажаючи наголосити на відповідальності за покликання до духовного життя, чи то клірицького, чи богопосвяченого, кожного християнина: єпископів, пресвітерів, зокрема парохів, дияконів, членів монаших та парафіяльних спільнот і родин. Окремо були обговорені такі теми, як постійна формація духовних осіб, особливо душпастирів, підвищення кваліфікації персоналу в семінаріях та інших формаційних церковних інституціях, підготовка майбутніх священиків і їхніх наречених до святого таїнства Подружжя, уніфікація навчальних програм у семінаріях УГКЦ, розробляння семінарійних програм для пізніх покликань, які вже впродовж кількох років перебувають у подружньому стані, процес державної акредитації духовних семінарій та інше. Зокрема, було обговорено потребу рекомендувати Катехизм УГКЦ "Христос - наша Пасха" як базовий посібник для початкового семінарійного курсу "основи християнської віри".

 

Другого дня у зустрічі Патріаршої комісії священичого виховання взяли також взяли участь: о. Петро Баран, ЧНІ, голова Патріаршої комісії у справах монашества, та о. Йоан Лубів, ЧСВВ, щоб обговорити співпрацю двох комісій у підготовці та впровадженні в семінарійну програму нового курсу - богослов'я богопосвяченого життя, згідно з постановою Синоду Єпископів УГКЦ 2011 року.

Департамент інформації УГКЦ