У Туреччині ісламісти напали на два християнські храми
  • Чтв, 21/07/2016 - 14:13

В Туреччині натовпи ісламістськи налаштованих громадян вчинили напад на низку об'єктів, що належать релігійним меншинам, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Згідно з повідомлень, в деяких випадках окремі мусульмани виступали проти натовпу, щоб захистити своїх співгромадян-немусульман.

Напади ісламістів почалися в суботу ввечері, 16 липня.

Про напади повідомили в католицькій церкві Діви Марії в Трабзоні (Трапезунд) і протестантській церкві в Малатьє.

У Трабзоні натовп з 10 чоловік напав на католицьку церкву, закидавши її бруківкою. Деякі погромники були озброєні кувалдами і молотами. На щастя, сусіди попередили католицького священика щодо очікуваного нападу на храм.

Це вже не перший напад на католицьку церкву в Трабзоні. Священик Андреа Санторо був убитий натовпом фанатичних мусульман в цьому храмі в лютому 2006 р

У Малатьє інший натовп ісламістів напав на протестантську церкву, також закидавши її камінням і розбивши частину облицювання стін молотками при спробі увійти в будівлю.

Натовп фанатиків також напав на район проживання алавітскої мусульманської релігійної меншини в Малатьє. Поліція в цьому випадку відкрила попереджувальний вогонь, щоб розігнати натовп, і ісламісти відступили.