У вакцині від COVID-19 використовують абортивні матеріали плоду
  • Пон, 20/04/2020 - 20:10

Перед обличчям пандемії Covid-19 фармацевтичні компанії беруть участь у змаганнях з пошуку вакцини для запобігання подальшого поширення захворювання. Фармацевтична компанія Модерна, яку нещодавно згадували у ЗМІ завдяки розробці вакцини mRNA-1273 для боротьби з вірусом, використовує перервані клітинні лінії плоду.

Дебі Віннедж, виконавчий директор організації Children of God for Life, місією якої є припинення використання абортованих матеріалів плоду у вакцинах та лікарських засобах, заявила, що її підозри підтверджені після перевірки патентів Модерни, зокрема щодо використання білка Spike (S).

Ідея використання цього білка у вакцині mRNA-1273 полягає в тому, щоб навчити імунну систему пацієнта, як виробити власні білкові антитіла для блокування та знищення вірусу, щоб людина не заразилася. Білок Spike отримували з використанням абортованих клітин HEK 293.

Клітини нирок ембріональних клітин 293, які часто також називають клітинами НЕК 293, НЕК-293, 293, або менш точно клітинами НЕК, є специфічною клітинною лінією, спочатку отриманою з ембріональних клітин нирок людини. Клітини HEK 293 були винайдені в 1973 р. За допомогою трансфекції нормальних культур ембріональних клітин нирок людини з аденовірусом 5 зсуву ДНК в лабораторії Алекса ван дер Еба у м. Лейден, Нідерланди. Клітини були отримані від одного, здавалося б, здорового, законно перерваного плоду відповідно до голландського законодавства; особа батьків та причина аборту невідомі.

“Це було детально описано в кількох наукових публікаціях”, – сказала Деббі Віннедж з Children of God for Life. “У світлі суспільного страху та паніки я не хотіла би бути носієм поганих новин”. Вона сказала, що величезний тягар виявлення цих фактів змусив її до глибших досліджень.

– Багато компаній та науково-дослідних центрів у всьому світі працюють над вакциною проти хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2. За оцінками, це близько 40 різних організацій. Серед інших розробкою вакцини займається Американська фармацевтична компанія Moderna та Inovio, канадська Medicago, німецька BioNTech, а також вчені з Оксфордського університету. Деякі препарати вже вступають у фазу тестування.

Американські експерти обережні: “Є захворювання, при яких, щеплення може призвести до інфікування того, кого ви намагаєтесь захистити від вірусу, – сказав доктор Ентоні Фоучі, керівник команди США з боротьби з COVID-19.

Stopnop

Джерела інформації

https://www.lifesitenews.com/news/leading-coronavirus-vaccine-developmen...

Informacje o Moderna mRNA-1273
https://www.marketwatch.com/press-release/moderna-ships-mrna-vaccine-aga...

Informacje o białku Spike
https://science.sciencemag.org/content/sci/suppl/2020/02/18/science.abb2... (Material and Methods)

https://www.sinobiological.com/research/virus/human-coronavirus-spike

https://www.acrobiosystems.com/P3098-2019-nCoV-%28COVID-19%29-S-protein-...

https://www.biovendor.com/sars-cov-2-2019-ncov-spike-glycoprotein-s1-hek...

Rzeczpospolita