У Вашингтоні пройшов саміт на підтримку переслідуваних християн
  • Пон, 15/05/2017 - 11:08

З 10 по 13 травня в столиці США пройшов  Всесвітній саміт на підтримку християн, які зазнали гонінь за свої релігійні переконання. В ньому взяв участь Віце-президент США  Майк Пенс, відомий своєю активною християнською позицією, а також  політики, правозахисники, світові християнські лідери та люди, що стали жертвами релігійних переслідувань.  Загалом, Всесвітній саміт зібрав  понад  600 учасників з різних куточків світу, серед  яких Єгипет, Індія, Пакистан, Південний Судан, Центральноафриканська Республіка тощо.

Під час саміту Майк Пенс зустрівся з великою групою ключових представників країн Східної Європи та Азії, оскільки саме на цих територіях найбільше порушуються права віруючих. Учасник зустрічі народний депутат України, голова Міжфракційного депутатського об’єднання  «За духовність, моральність та здоров’я  України» Павло Унгурян  дав коментар з цього приводу:

«Ми говорили про необхідність захисту українських віруючих різних конфесій - протестантів, греко-католиків і  православних на окупованих територіях в Донецькій, Луганській областях та в Криму. Варто сказати, що підтримка Адміністрації США та особисто  Віце-президента  Майка Пенса в цьому питанні залишається незмінною»,- сказав Павло.

Він також підкреслив важливість проведення подібного заходу на міжнародному рівні:

«В усьому світі християни піддаються переслідуванням , тортурам і вмирають за віру в Ісуса Христа. З  кожним роком  ситуація лише погіршується, про що свідчать останні події на Близькому Сході, в Північній Кореї, Сирії, Іраку, Пакистані тощо. Тому потрібно привернути увагу світової спільноти до цієї проблеми, знайти  шляхи її вирішення, аби  не допустити повторення жорстоких випадків нападу на християн».

За словами Павла Унгуряна, зараз як ніколи нам  потрібно об’єднатися в молитві  за жертв релігійних переслідувань  і просити в Бога підтримки та захисту, щоб мати змогу вільно та безперешкодно прославляти Його ім’я.