У Вашингтоні триває 34-й щорічний марафон читання Біблії в Капітолії США
  • Пон, 24/04/2023 - 12:28

У суботу стартував 34-й щорічний Національний марафон читання Біблії в Капітолії, який з часів пандемії COVID-19 уперше проводять у комплексі Капітолія США.

Національний марафон читання Біблії в Капітолії, ініціатором якого є група служіння Seedline International, стартував на Західній терасі Капітолія з 14:00 за східним часом у суботу (22 квітня) і триватиме до 10:00 середи (26 квітня). Добровольці, які змінюють один одного, будуть по черзі читати по 15 хвилин все писання − від Буття до Одкровення.

Кіт Девідсон, засновник і директор Seedline International, сказав, що він сподівається, що цей захід «приверне увагу до Біблії» і нагадає американцям, що «наші батьки-засновники та основоположні принципи нашої країни були за висловлення наших прав за Першою поправкою і свободу слова». Він висловив подяку за те, що цього року захід відбувається в Капітолії, оскільки обмеження, накладені пандемією протягом останніх трьох років, змусили перенести Національний марафон читання Біблії в Капітолії до прилеглого штабу «Віра і свобода».

«Для нас є привілеєм знову опинитися зовні, обличчям на захід, із краєвидом на монумент Вашингтона на задньому плані, і просто бути на сходах Капітолія і на території Капітолія… ми раді цьому», − додав він.

Девідсон сказав, що захід «не зупиняється» в негоду, якщо тільки не існує небезпеки, пов’язаної із суворою погодою. У таких випадках учасники перемістяться всередину будівлі і продовжать читати.

Марафон читання Біблії транслюватиметься на YouTube-каналі Seedline International.

Члени Конгресу, які захочуть узяти участь у заході, можливо, отримають можливість читати з Капітолія, оскільки законодавці засідатимуть під час частини заходу цього року, сказав Девідсон. Поки що кілька членів Конгресу взяли на себе зобов’язання читати Писання в рамках щорічного заходу, в якому також візьмуть участь християнські школи й церковні групи.