У Ватикані готують текст для розлучених і поновно одружених пар,- кардинал Фаррелл
  • Срд, 26/04/2023 - 14:45

Ватиканська дикастерія у справах мирян, сім’ї та життя готує документ щодо розлучених та поновно одружених пар – на прохання Папи Франциска. Про це розповів префект дикастерії кардинал Кевін Фаррелл.

Про підготовку документу кардинал розповів під час промови 22 квітня в Італії з нагоди відкриття зустрічі дикастерії, що займається душпастирською турботою про сім’ю та місію вірних мирян. Кардинал Фаррелл говорив про важливість надавати допомогу і супровід «тим, хто переживає подружні кризи усякого виду», інформує CNA.

«У цьому питання дикастерія також працює над підготовкою тексту, що в особливий спосіб стосуватиметься – як Ви просили, Ваша Святосте – чоловіків та жінок, які, маючи позаду невдалий шлюб, живуть у новому союзі», - сказав він.

Коли саме документ буде опублікований кардинал не повідомив.

Нагадаємо, що Католицька Церква навчає, що ті католики, які розлучились і поновно одружились без уневажнення, не повинні приймати Святе Причастя. Це вчення підтвердив св. Папа Іван Павло ІІ у апостольській адгортації «Familiaris Consortio» від 2005 року. В свою чергу, Папа Франциск впродовж свого понтифікату заявляв, що можуть бути поодинокі ситуації, коли розлучені і поновно одружені католики можуть приступати до Причастя, включаючи ситуації, коли чоловік та жінка утримуються від статевих стосунків у подружжі.

У нещодавньому інтерв’ю Папа Франциск відповів на запитання про те чи можуть розлучені і поновно одружені католики приймати Причастя: «Ми не можемо применшувати людську ситуацію до наказової». Також під час цього інтерв’ю Папа Франциск порекомендував ознайомитись із тим, що говорив його попередник Бенедикт XVI на тему уневажнень, додаючи, що «значна частина церковних шлюбів є неважною через брак віри».

«І подумайте: Деколи як ідеш на шлюб, то часами він більше схожий на соціальне прийняття, а не на таїнство», - сказав Папа. – «Коли молодь каже «назавжди», то хто зна що вони під цим «завжди» мають на увазі».