У Ватикані говорять про роль жінок в суспільстві і Церкві
  • Суб, 12/10/2013 - 13:06

Роль жінок у Католицькій Церкві та суспільстві знаходиться в центрі уваги конференції, яка відкрилася 9 жовтня 2013 р. у Ватикані. Богослови, філософи, медики та інших фахівці з 25 країн до суботи будуть обговорювати, яким чином розширити соціальну присутність жінок. Організатором триденної конференції є Папська рада у справах мирян.

Папа Франциск останнім часом багато разів наголошував на необхідності більш довіряти жінкам відповідальні функції в суспільстві і Церкві. За словами Святішого Отця, жінка є необхідною в тій "живій і відкритій Церкві, яку потребує сучасний світ і яка зможе по-новому залучити віруючих і запалити їх серця". Франциск вважає, що жінка допомагає Церкві зростати. У той же час, він категорично проти жіночого священства. Замість спекуляцій на цю тему, Папа закликає глибше поміркувати про реалізацію рівності статей в їх особливості. На його думку, можна змінити все, не змінюючи базових правил; тих, на яких побудована католицька традиція.

Приводом для ватиканської конференції стала річниця публікації документу "Mulieris Dignitatem" (Гідність жінки), який Іван Павло II видав 25 років тому, 15 серпня 1988р. Він був першим в історії папським документом, скерованим виключно до жінок.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va