У Ватикані оприлюднено Послання Папи Франциска на 103-ій Всесвітній День мігранта і біженця
  • Чтв, 13/10/2016 - 16:16

«Неповнолітні мігранти: беззахисні й позбавлені голосу» – це тема Послання Папи Франциска на 103-ій Всесвітній День мігранта і біженця, який відзначатиметься 15 січня 2017 року, оприлюднення якого відбулось у Ватикані в четвер 13 жовтня цього  року. На запитання журналістів відповів кардинал Антоніо Марія Вельйо, Президент Папської Ради душпастирства мігрантів та подорожуючих.

Міграція є світовим, а не лише європейським чи близькосхідним явищем. Воно заторкує всі континенти й стосується не лише людей, які шукають працю чи кращих умов життя, але також дорослих і дітей, які втікають від різних справжніх трагедій. Діти й жінки представляють найбеззахисніші категорії в рамках цього великого явища. Зокрема, з огляду на відсутність документів або супроводу, неповнолітні часто залишаться непоміченими.

Святіший Отець зосереджує увагу на «найменших з-поміж найменших». Адже дуже часто діти, які потрапляють до інших країн без супроводу, не мають можливості піднести свій голос та з легкістю стають жертвами серйозних порушень прав людини.

Папа Франциск закликає дбати про дітей, які є тричі вразливими, бо є неповнолітніми, чужинцями та беззахисними, коли з різних причин змушені жити далеко від батьківщини, відокремлені від любові родини.