У Ватикані підбили попередні підсумки Року Милосердя
  • Птн, 29/01/2016 - 20:39

Можна сказати, що Ювілей Милосердя живе по всьому світі, на рівні кожної окремої Церкви,- зазначив Архиєпископ Ріно Фізікелла, глава Папської Ради з нової євангелізації, головного організатора ювілейних заходів. Підтвердженням цьому є тисячі фотографій і документів з багатьох країн, які отримує дикастерія.

Впродовж двох місяців на період Ювілею в Рим прибуло 1 392 000 паломників. 40% з них - з-за кордону: з Бангладеш, Гонконгу, Кореї, Кенії, Мозамбіку, Сальвадору, Нової Зеландії, Аргентини, Мексики, Фіджі, Росії, Білорусі, Сейшельських островів, Кот-д'Івуару, Чаду, Кувейту, США, Албанії та багатьох інших країн. Але Святий Рік виходить далеко за рамки цифр,- повідомив єрарх 29 січня 2016 р. на прес-конференції у Ватикані, він покликаний торкнутися сердець і умів людей та допомогти їм зрозуміти Боже милосердя.
Безпрецедентною подією в рамках Ювілею Архиєпископ Фізікелла назвав прибуття в Рим реліквій двох святих - Леопольда Мандича і отця Піо. Саркофаги, що містять реліквії, доставлять у Вічне місто 3 лютого, і спочатку вони будуть виставлені в храмі Сан Лоренцо фуорі ле Мура. 5 лютого реліквії будуть перенесені в базиліку св. Петра, де пробудуть до 11 лютого.

Ватиканський єрарх нагадав, що ще однією важливою подією, яка матиме місце в Попільну середу, стане послання Понтифіком місіонерів милосердя. Це будуть священики, що отримають повноваження на відпущення гріхів, зарезервованих Апостольським Престолом. Їх призначає сам Папа, не єпископ, щоб були проповідниками краси Божого милосердя і покірними та мудрими сповідниками. Місіонери походять з усіх континентів, їх більше 1000,- повідомив Архиєпископ Фізікелла.

Він нагадав також, що в суботу, 30 січня, Франциск проведе першу спеціальну загальну аудієнцію, приурочену до Року Милосердя. Для участі в ній вже зареєструвалися 20 тис. вірних.