У Ватикані почали встановлювати різдвяну шопку – цього року з піску
  • Втр, 20/11/2018 - 15:46

Цього року різдвяна шопка у Ватикані буде трохи іншою, ніж зазвичай. Відходячи від традиційних неаполітанських та мальтійських фігур, які встановлювали останнім часом, скульптори хочуть зобразити сцену народження Ісуса повністю з піску.

Вже 17 листопада четверо митців почали роботу на площі св. Петра і планують використати для виготовлення шопки 700 тон піску. Вони прагнуть спорудити в центрі Риму найбільшу піщану шопку за всі часи християнства.

Четверо скульпторів, котрі працюватимуть над тим, щоб перетворити гори піску на звичні фігури у шопці, походять з Нідерландів, Чехії, Росії та США, інформує Catholic Herald.

Перша фаза конструкції починається з побудови великої піщаної піраміди, потім почнуть втрамбовувати пісок по боках. Через кілька днів навколо піску споруджуватимуть захисну споруду. Фаза ліплення скульптур почнеться 21 листопада і триватиме аж до першого тижня грудня.

Урочисте відкриття шопки заплановане на 7 грудня, коли у Ватикані відбудеться урочисте запалення вогнів на ялинці площі св. Петра.

Нагадаємо, що традицію встановлювати на площі св. Петра ялинку започаткував Папа Іван Павло ІІ у 1982 році. Цього року ялинка для Ватикану приїде з лісу Кансільйо у північній частині Італії.