У Ватикані працюватиме більше мирян
  • Чтв, 11/05/2017 - 15:41

Невдовзі ватиканські установи, зокрема ті, що опікуються справами мирян, матимуть більше світських працівників. Про це в інтерв'ю для агентства CNA розповів кардинал Кевін Джозеф Фаррелл, префект дикастерії у справах мирян, сім'ї та життя.

Ватиканське право вперше зобов'язує дикастерії мати мирян на посадах прес-секретарів і навіть дає змогу робити їх секретарями, нагадав ієрарх зі США. Кардинал  зазначив, що зараз його команда шукає відповідного персоналу, який упорався б із завданнями установи, створеної у вересні 2016 року внаслідок злиття трьох дикастерій. Префект висловив надію, що в жовтні відбудуться призначення на основні посади.

Постанова Папи Франциска з'єднати в одну інституції, які займалися сім'єю, світськими вірянами й захистом життя, префект нового ватиканського органу назвав «цілковито логічним», оскільки католики здебільшого живуть у шлюбі та сім'ї.

Кардинал Фаррелл повідомив, що його дикастерія відповідає за організацію Всесвітньої зустрічі сімей 2018 року в Дубліні, Синоду єпископів на тему молоді 2018 року та Світового дня молоді 2019 року в Панамі. Останні дві зустрічі дають молоді з усього світу можливість висловитися та взяти широку участь. «Ми вже знаємо, що говорять єпископи і священики. Тепер хочемо знати, що скажуть молоді люди», – підкреслив кардинал-префект. Як було оголошено раніше, дикастерія у справах мирян, сім'ї та життя в середині або наприкінці травня викладе в Інтернеті спеціальну анкету для молоді.