У Ватикані представили світову ініціативу монахів проти торгівлі людьми
  • Срд, 21/05/2014 - 19:20

Практика торгівлі людьми як і раніше набирає обертів. У деяких частинах світу в даний час вона більш дохідна, ніж оборот наркотиків. За оцінками, прибуток торгівців перевищує 32 млрд. американських доларів на рік. Ці драматичні дані були наведені на конференції, яка презентувала у Ватикані акцію під назвою "Грай для життя. Вияви практику торгівлі людьми". Ініціатива пов'язана з Чемпіонатом світу з футболу, який скоро розпочнеться в Бразилії. Її просуває організація з біблійною назвою "Talita kum". Це світова монашаа мережа по боротьбі з торгівлею людьми. Її представники нагадують, що масові спортивні заходи є не тільки великими святами, а й можливістю для використання людей.

Координатор акції сестра Габріела Баттон нагадала, що в Бразилії явище торгівлі людьми дуже поширене. Жертви з цієї країни часто потрапляють на міжнародні ринки. Дітей і дівчат крадуть або обдурюють брехливими обіцянками роботи або кращого життя. Кубок світу - це не тільки значне розширення ринку сексуальних рабів, а й можливість здійснювати незаконні усиновлення та торгівлю органами для трансплантацій.

Свою діяльність всесвітня мережа по боротьбі з торгівлею людьми фокусує на зверненні уваги громадськості на цю практику через ЗМІ та соціальні мережі. Є так званий "зелений телефон", на який можна повідомити про випадки жорстокого поводження і звернутися за конкретною допомогою. Ініціативу підтримав бразильський єпископат, який свою останню "Компанію Братерства" присвятив саме цій болючій проблемі. Папа Франциск вважає, що торгівля людьми - це справжній бич і відкрита рана сучасності.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va