У Ватикані представлено лауреатів «Премії ім. Ратцінгера»-2012
  • Птн, 28/09/2012 - 00:00

У п’ятницю, 28 вересня 2012 р., у Ватиканському прес-центрі відбулася прес-конференція, присвячена представленню цьогорічних лауреатів «Премії ім. Ратцінгера», встановленої «Ватиканською Фундацією Йозефа Ратцінгера – Бенедикта XVI».

 

Пригадаємо, що відповідаючи на запити, висловлені численними вченими, створити структуру, завданням якої було б поширювати та досліджувати праці професора Йозефа Ратцінгера (теперішнього Папи), 1 березня 2010 р., Святіший Отець Бенедикт XVI створив «Ватиканську Фундацію Йозефа Ратцінгера – Бенедикта XVI». Її завдання описані у 2 параграфі статуту, а саме: сприяти пізнаванню та вивченню богослов’я, організовувати та проводити конгреси високого наукового та культурного рівня, преміювати науковців, які відзначилися особливим заслугами. Ця фундація встановила премію, яку у мас-медіа часто порівнюють з «Нобелівською премією» в богослов’ї.

 

Під час прес-конференції кардинал Камілло Руїні, Президент наукового комітету «Ватиканської Фундації Йозефа Ратцінгера – Бенедикта XVI», представив науковців, які 20 жовтня отримають з рук Святішого Отця згадану відзнаку. Лауреатами стали французький професор Ремі Браґ, Член Академії Моральних та Політичних Наук Інституту Франції, дослідник і викладач середньовічної та арабської філософії, філософії релігії, та священик-єзуїт зі США о. Браєн Дейлі, відомий в англомовному світі богослов та дослідник спадщини Отців Церкви.

 

За матеріалами uk.radiovaticana.va