У Ватикані призначено нових керівників Дикастерії в справах культури та освіти
  • Пон, 26/09/2022 - 16:53

У зв’язку з тим, що дотеперішній очільник Ватиканської Апостольської Бібліотеки та Ватиканського Апостольського Архіву покликаний на нове служіння, його наступником призначено Секретаря колишньої Конгрегації в справах освіти.

У понеділок, 26 вересня 2022 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив кардинала Жозе Толентіно де Мендонсу, дотеперішнього Архівіста та Бібліотекара Святої Римської Церкви, Префектом Дикастерії в справах культури та освіти.

Водночас, Секретарем цього відомства Папа Франциск призначив монсеньйора Джованні Чезаре Паґацці, викладача Папського Богословського Інституту імені Івана Павла ІІ, що займається науками про подружжя та сім’ю.

Архіваріусом і Бібліотекарем Святої Римської Церкви, тобто, особою, яка очолюватиме Ватиканську Апостольську Бібліотеку та Ватиканський Апостольський Архів, Святіший Отець призначив архиєпископа Вінченцо Дзані, дотеперішнього Секретаря колишньої Конгрегації в справах католицької освіти.

Нагадаємо, що в рамках реформи Римської Курії, проголошеної в Апостольській Конституції «Praedicate Evangelum», було створено Дикастерію в справах культури та науки, яка ввібрала компетенції дотеперішніх Конгрегації в справах католицької освіти та Папської Ради в справах культури.