У Ватикані розпочалася XVIII зустріч Ради Кардиналів
  • Пон, 13/02/2017 - 13:59

У понеділок, 13 лютого 2017 р., у Ватикані розпочалася вісімнадцята з черги зустріч Ради Кардиналів, яка триватиме до 15 лютого. До Ватикану прибули всі 9 членів цього дорадчого органу. В засіданнях активну участь бере також Святіший Отець.

Пригадаємо, що 13 квітня 2013 року, через місяця після свого обрання, Папа Франциск скликав спеціальну раду, до якої призначив вісім кардиналів з різних куточків світу. Її завданням є допомагати в управлінні Вселенською Церквою та в приготуванні реформи центрального проводу Церкви – Римської Курії, відповідно до побажань, які були висловлені під час кардинальських зібрань перед Конклавом.

До складу органу, який названо Радою Кардиналів, увійшли кардинали Джузеппе Бертелло, Президент Губернаторства Держави-міста Ватикану, Франсіско Хав’єр Еррасуріса, вислужений Архиєпископ Сантьяго-де-Чилі, Освальдо Ґрасіяс, Архиєпископ Бомбею, Райхард Маркс, Архиєпископ Мюнхена та Фрайзінга, Лорент Монсеґво Пасінья, Архиєпископ Кіншаси, Шон Патрік О’Меллі, Архиєпископ Бостона, Джордж Пелл, тодішній Архиєпископ Сіднею, Оскар Андрес Родріґес Марадіяґа, Архиєпископ Тегусігальпи, з обов’язками координатора, а також єпископ Марчелло Семераро, Ординарій дієцезії Албано, якого призначено секретарем. Пізніше Святіший Отець ввів до Ради Державного Секретаря кардинала П’єтро Пароліна.