У Ватикані розпочалися безпосередні приготування до наступного Синоду Єпископів
  • Суб, 22/11/2014 - 13:25

Цього тижня, 18-19 листопада 2014 р., у Ватикані відбулося засідання Звичайної Ради Синоду Єпископів, з метою обговорити підсумки ІІІ Надзвичайної Асамблеї Синоду, що відбувалася від 5 до 19 жовтня, та розпочати безпосередні приготування до XVI Звичайної Асамблеї, яка відбуватиметься від 4 до 25 жовтня 2015 р. на тему: «Покликання та місія сім’ї у Церкві та сучасному світі». У перший день праці ради очолював сам Папа Франциск, підкресливши своєю присутністю важливість сім’ї та Синоду, як вираження єпископської колегіяльності.

Було відзначено атмосферу свободи, щирості та братерства, якими було позначене нещодавнє синодальне зібрання, так що кожен міг зробити свій внесок у спільну призадуму, а кінцевий документ, «Relatio Synodi», вірно відображає перебіг і підсумки асамблеї. А в контексті приготування до наступного зібрання наголошено на необхідності обговорити на рівні єпископатів здобутки попереднього.

Значну частину часу було присвячено приготуванню напрямних лінії наступної асамблеї. Як передбачається, на початку грудня їх буде надіслано до єпископських конференцій, щоб отримавши відповіді та зауваження з їхнього боку, можна було розпочати працю над Робочим документом, завершення якого очікується до початку літа наступного року.