У Ватикані розпочався чемпіонат з футболу
  • Срд, 22/10/2014 - 15:50

13 жовтня відкрито аматорський чемпіонат Ватикану з футболу, в якому бере участь 7 команд: «San Pietro Team» (Фабрика Святого Петра), «Dirtel» (Ватиканська пошта), «Santos» (співробітники Економічного відділу, продовольчого магазину та автозаправки), «Musei Vaticani» (Ватиканські музеї), «Guardia Svizzera» (Швейцарська гвардія), «Fortitudo» (службовці Жандармерії, Флореріі, Адміністрації церковного майна та Технічних служб Святійшого Престолу), а також «Associazione Santi Pietro e Paolo» (колишня Палатинська гвардія).

Чемпіонат завершиться у травні, з перервою на грудень і січень. За результатами першого дня змагань турнірну таблицю очолюють «San Pietro Team», «Dirtel» і «Santos». Гравці з Фабрики Святого Петра показали високу технічну підготовку.

У ватиканському чемпіонаті з футболу беруть участь миряни-співробітники різних відомств Ватикану; згідно з правилами, єдиний виняток стосується воротарів, які можуть бути учасниками італійських аматорських команд. Матчі, які судять арбітри з римських спортивних клубів, проходять на стадіоні Папської ораторії Святого Петра, на ватиканському пагорбі Санта-Марія-Медіатріче: на футбольному полі звичайних розмірів змагаються команди по 9 гравців. Тренування і матчі проходять у неробочий час за рахунок самих гравців.