У Ватикані розпочався суд над співучасником папського камердинера
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

В понеділок, 5 листопада, у Ватикані розпочався розгляд судової справи Клаудіо Шарпеллетті. Комп’ютерного техніка, що працює у Держсекретаріаті Ватикану, звинувачено у допомозі і співучасті в крадіжці конфіденційних документів.

Нагадаємо, що колишнього папського камердинера Паоло Габріеле раніше визнали винним у крадіжці конфіденційних документів Ватикану.

Як зазначив речник Апостольської Столиці о. Федеріко Ломбарді, «більш точне звинувачення полягає в тому, що обвинувачений створював проблеми для розслідування. Він надавав різні пояснення того, чому конфіденційні документи знаходились на його столі».

Адвокат обвинуваченого Клаудіо Шарпеллетті намагався довести, що технік не був близьким другом камердинера, тому не був зацікавлений у тому, щоб його прикривати чи захищати.

Понеділкове засідання над Шарпеллетті було присвячене технічним питанням. Обвинуваченому було гарантовано повну конфіденційність і до залу суду не допустили камер та фотоапаратуру.  Свідчення обвинуваченого і свідків будуть заслуховувати на наступному засіданні суду, що заплановане на суботу, 10 листопада.

За матеріалами news.va та romereports.com