У Ватикані розпочинається 90-та Асамблея ROACO
  • Пон, 19/06/2017 - 17:42

У понеділок, 19 червня 2017 р., у Ватикані розпочинаються праці 90-тої Асамблеї ROACO (Ради організацій, що допомагають Східним Католицьким Церквам), що триватиме до 22 червня. На останній день запланована аудієнція в Святішого Отця.

Програмою зустрічі передбачено, насамперед, вивчення ситуації Церков на Близькому Сході, зокрема, в Єгипті, Сирії та Іраку. Проаналізувати становище Божого люду в цьому регіоні допоможуть відповідні Апостольські Нунції кардинал Маріо Дзенарі (Сирія) та архиєпископ Бруно Мусаро (Єгипет), як також представники Державного Секретаріату Святого Престолу та Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові.

Крім того, буде звернено увагу на ситуацію в Святій Землі, перевіривши з цієї нагоди здійснення проектів, що фінансуються завдяки надходженням із збірки на потреби Церкви в Святій Землі, яка з ініціативи блаженного Папи Павла VI щороку проводиться у Велику П’ятницю. В цій частині зустрічі братимуть участь Апостольський Делегат в Єрусалимі архиєпископ Джузеппе Лазаротто та Настоятель францисканської Провінції о. Франческо Паттон.

Ще одним питанням, на якому зосередять свою увагу представники організацій, що допомагають Східним Католицьким Церквам, є початкове формування семінаристів та постійний вишкіл священиків. Під час обговорення цих питань виступлять делегати від відповідних Церков, представивши доповіді, приготовані на основі досліджень, проведених у рамках приготування до зустрічі.

ROACO діє при Конгрегації Східних Церков та об’єднує різні доброчинні фундації. Вона займається фінансовою підтримкою Церков у різних секторах їхньої діяльності, як от спорудження храмів, стипендії на навчання у вищих богословських та інших освітніх закладах, тощо. Раду очолює Префект Східної Конгрегації, а його заступником є Секретар цього ватиканського відомства.