У Ватикані триває пленарна зустріч Конгрегації Божественного культу
  • Чтв, 14/02/2019 - 09:06

В працях, присвячених розвиткові та регламентуванню літургії, беруть участь кардинали та єпископи з усіх континентів, які є членами цього відомства.

Від 12 до 15 лютого 2018 р. у Ватикані відбувається Пленарна Асамблея Конгрегації Божественного культу та дисципліни Святих Тайн. Протягом чотирьох днів члени цього відомства Римської Курії – 22 кардинали, 8 архиєпископів та 11 єпископів – обговорюють питання, що стосуються розвитку й регламентування літургійного життя. Тема асамблеї: «Літургійне формування Божого люду».

Перший день був присвячений доповідям та конференціям. Йшло про такі питання, як літургійне богослов’я, роль літургії у формуванні місцевої Церкви та академічне формування священиків і семінаристів. В наступні дні відбувається праця в групах, сформованих з огляду на мовну приналежність. На основі їхніх напрацювань загальне зібрання сформулює пропозиції, що будуть проголосовані в останній день та передані Святішому Отцеві.

Крім того, на четвер, 14 лютого, запланована Свята Меса на гробі святого Петра, яку очолить кардинал Роберт Сара, Префект Конгрегації, а по її завершенні – зустріч з Папою Франциском.