У Ватикані тривають засідання Ради Кардиналів
  • Срд, 02/07/2014 - 19:18

Від 1 до 4 липня у Ватикані триває черговий раунд засідань Ради Кардиналів, призначеної Святішим Отцем для допомоги в управлінні Церквою та реформування її центрального проводу. У середу, 2 липня 2014 р., о. Федеріко Ломбарді, Директор Ватиканського прес-центру, провів брифінг для акредитованих журналістів, присвячений перебігові цих засідань.

Насамперед, Речник Апостольської Столиці повідомив, що прибули всі члени Ради, а в усіх засіданнях бере особисту участь Папа Франциск, який в цей час не проводить жодних аудієнцій. Повноправним членом Ради також став кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Апостольської Столиці.

Протягом перших днів праці обговорено три основні теми: діяльність Губернаторства Держави-Міста Ватикану, діяльність Державного Секретаріату, питання, пов’язані з діяльністю Інституту Релігійних Справ, відомого, як «Ватиканський Банк», протягом перехідного періоду його реформування. Наступні засідання присвячені переглядові діяльності Конгрегацій та Папських Рад з перспективи реформи Римської Курії.