У Ватикані ухвалили «Instrumentum Laboris» Синоду Єпископів
  • Чтв, 10/05/2018 - 13:37

Учасники чотирнадцятого засідання Звичайної Ради Генерального секретаріату Синоду Єпископів, які зустрічалися у Ватикані 7 і 8 травня 2018 року, прийняли проект Робочого документу (Instrumentum Laboris) XV Звичайної Генеральної Асамблеї Синоду Єпископів на тему "Молодь, віра і розпізнавання покликання". Роботу Ради очолив Папа Франциск. Сам Синод проходитиме 3-28 жовтня 2018 року в Ватикані.

Проект "Instrumentum Laboris" є плодом праці експертів на основі відповідей на анкету підготовчого документу; результатів роботи міжнародного семінару зі становища молоді, який проходив у вересні 2017 р.; коментарів різних людей і груп; а також підсумкового документу передсинодальної молодіжної наради, яка відбулася у Ватикані 19-24 березня 2018 р. Документ став предметом обміну думками членів Ради. Їх зауваження були включені в остаточну версію. Переглянутий текст був схвалений всіма учасниками.

Крім того, члени Звичайної Ради обговорили деякі організаційні аспекти Синоду Єпископів та Звичайної загальної асамблеї, яка скоро пройде у Ватикані.

На завершення Святіший Отець подякував членам Ради і учасникам за їх внесок і за дух братерства, в якому пройшла зустріч, йдеться в спеціальному повідомленні Генерального секретаріату Синоду Єпископів.