У Ватикані відбудеться міжнародна конференція про працю і робітничий рух
  • Пон, 20/11/2017 - 16:56

«Від Populorum Progressio до Laudato si’. Праця і робітничий рух в центрі цілісного, сталого й солідарного розвитку. Чому світ праці й надалі залишається ключем розвитку в глобальному світі». Міжнародна конференція на таку тему відбуватиметься 23 і 24 листопада 2017 р. у Ватикані. Її організатором є Дикастерія служіння цілісному людському розвиткові.

У повідомленні згаданого ватиканського відомства зазначається, що організатори ставлять перед собою завдання створити простір для дискусії та призадуми над світом праці та законодавчими питаннями, пов’язаними з професійною діяльністю, в актуальних соціальних структурах. Цьому сприятиме участь представників численних профспілкових рухів.

У центрі роздумів буде спадщина соціальної Доктрини Церкви та вказані нею перспективи, аналіз соціальної дійсності, представлення позитивного досвіду й пропозиції спільних ініціатив на користь будування суспільств, які в серці своїх програм та дій ставитимуть людину і її гідність. Конгрес поглибить навчання Церкви з цього питання, починаючи від енцикліки «Поступ народів» блаженного Павла VI, в контексті 50-річчя її оприлюднення, аж до «Славен будь» Папи Франциска, в якій він пише, що «праця є необхідністю, частиною сенсу життя на цій землі, дорогою до зрілості, розвитку та самореалізації людини».

Крім представників Святого Престолу й Дикастерії, в конференції візьмуть участь представники головних регіональних і міжнародних профспілкових рухів, спеціалісти в сфері соціальних наук, делегації з 40 країн світу, представники християнських робітничих рухів та провід Міжнародної Організації Праці. Програмою також передбачена зустріч з Папою Франциском, запланована на 24 листопада.