У Ватикані відбудеться виставка сакрального мистецтва Білорусі
  • Птн, 11/12/2015 - 00:20

У Ватикан приїде виставка сакрального мистецтва Білорусі. Ідея Ватикансько-білоруського культурного проекту ще розробляється, але відомо, що експонати прибудуть з Національного художнього музею країни, а відкриється вернісаж у лютому-березні. Про це повідомив Архиєпископ Тадеуш Кондрусевич 8 грудня 2015 р. в ході прес-конференції.

"Це будуть ікони, ікони як православні, так і католицькі, що нагадує також про екуменічний характер цього проекту. І дуже важливо, що у Ватикані буде показана історія християнства нашої країни. Я впевнений, що виставка сприятиме розвитку відносин між Білоруссю і Ватиканом, а також допоможе відвідувачам, яких там кожен день тисячі, більше дізнатися про Білорусь та білоруську Церкву", - висловив думку єрарх.

Митрополит Мінсько-Могилевський висловився і на тему внутрішньо церковного  білоруського життя. Майже весь 2016 рік пройде під знаком Ювілею Милосердя. У Католицькій Церкві він почався 8 грудня 2015р.  і триватиме до 20 листопада 2016р., нагадав Архиєпископ Кондрусевич.

"Кожен Ювілейний Рік - це відповідь на виклики нашого часу. Сьогодні війна вже дивиться в очі. Папа давно каже, що йде фрагментарно третя світова війна. Є терористичні акти, є криза сім'ї, криза людини. І ми повинні допомогти людині не залишитися на самоті, показати, що з нею є  милостивий Бог", - зазначив єрарх.

Саме під знаком Року Милосердя і пройдуть майбутні численні урочисті події, зустрічі та молитви в Церкві в Білорусі. Урочисте відкриття Святих Дверей, слідом за ватиканською базилікою, в католицьких храмах Білорусі відбудеться в найближчу неділю, 13 грудня. Це символ - ніхто не може бути виключений з Божого милосердя, а Церква - це будівля, яка приймає всіх і нікому не відмовляє. ЇЇ двері залишаються широко відкритими для кожного.